Freak eller frigjort??

Jeg hørte fra en kollega på jobben i dag at hun hadde vært i en matvarebutikk rett før jul, og når hun kom til kassen opplevde hun at personen som sto der plutselig begynnte å synge og danse mens varene ble slått inn. Hun sa at det var en merkelig opplevelse men samtidig en dag hun aldri ville glemme. Så gøy at mennesker kan være så frie og gjøre slike ting sa hun, og jeg er så hjertens enig. Dette fikk meg til å tenke, så her kommer litt tankespinn...

Hvorfor er det slik at de fleste av oss ser på mennesker som er en smule mer frigjorte enn de fleste andre nordmenn, med tanke på å utfolde seg selv, som rare,freaks eller skrullete. Satt på spissen, skal man måtte bure seg inne i "normen og jantelovens fengsel" for å bli sosialt akseptert? Kjære vene skal man ikke få lov til å være seg selv??

Etter min mening så bør det kunne gå ann å være seg selv uten å måtte bekymere seg for å bli baksnakket. Hvorfor skal det være så vanskelig å akseptere at mennesker er forskjellige og har et ulikt nivå av utfoldelse? Hvorfor snakker vi stygt om de som tør? Gir det deg bedre selvfølelse?? Hvorfor skal vi nordmenn være så trauste??? Både med tanke på å akseptere andre og å kunne utfolde seg selv.

Eksempelvis kan jeg fortelle dere om Lady GaGa konserten i Oslo i oktober 2010. Jeg og en veninne var så gira på å danse og kose oss på konsert, vi hadde sitteplasser men regnet jo med at de fleste kom til å stå, det er jo GaGa vi skal se tenkte vi, ingen sitter å hører på den dama... Likevel til vår store overraskelse så SATT folk under de fleste av sangene hennes. Ikke før GaGa selv ropte "Stand up people, this ain't a F€€€€g funeral" da stablet de fleste seg på beina, men jeg mener COME ON!!! Ikke det at vi brydde oss så veldig mye om at vi var de eneste på feltet som sto og danset, men en kjenner jo litt på det at de bak sikkert ikke så så mye annet enn to ekstatiske jenter som hoppet opp og ned;)

Hva er deres tanker på dette??

Klem Helene...

 

 

2 kommentarer

Stine Camilla

06.01.2011 kl.22:32

Så nydelig header!
Og ikke minst, du var NYDELIG! :O
Sv: Tusen takk for det :) Utrolig hyggelig å høre! =) Ja, jeg må ha nok energi før jeg kan begynne å blogge. Jeg har brukt en del barer fra noka og liknende før, og de mettet og ga meg energi. Kansje jeg skal begynne med slike igjen.
Tusen takk for tips :) Jeg skal se hva jeg kommer til å prøve ut =)
Klem Stine Camilla

Benedicte

07.01.2011 kl.23:33

Helt enig!

Hvis man på en eller annen måte gjør noe en annen ikke ville gjort, blir man sett på som gal. Det er Norge på sitt flotteste!

Jeg husker en gang jeg var på ferie på Gran Canaria, plutselig var det ei jente som hoppet og danset bortover på torvet helt for seg selv. Når jeg ser sånne mennesker, blir jeg nesten litt misunnelig på at de tørr å gjøre sånn, men jeg blir så glad inni meg, ved å se at noen tørr !

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

24, Drammen

Er 24 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er forlovet med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits