Hva tenker du hvis en fremmed smiler til deg på gaten?

 

80% av vår kommunikasjon utad går gjennom kroppsspråk. Vi kommuniserer med mange ulike former for kroppsspråk, ansiktsuttrykk, bevegelse, øyekontakt og ikke minst munnen og smilet  for å nevne noen. Kommunikasjon kan forstås på mange måter og av og til kan det hende at du ikke en gang er klar over at du kommuniserer.

Ta ett eksempel. Du sitter helt alene på en kafe og leser en avis. Det er ikke kommunikasjon, men dersom det kommer noen inn på kafeen og du fortsetter å lese avisen, da kommuniserer du. Du kommuniserer at du ikke vil bli forstyrret. Du er kanskje ikke bevist på det selv, men personen(e) som ser deg de kan forstå det sånn.

Så tilbake til spørsmålet, hva tenker du hvis en fremmed smiler til deg på gaten?

 


 

En foreleser på et kommunikasjons seminar jeg var på i forbindelse med jobben en gang sa at: Dersom du står på ett gatehjørne å pøver å få blikk kontakt og smile til mennesker, så vil folk stoppe å se spørrende ut, som om de tenker "er det noe", "kjenner jeg deg" eller bli forskrekket, bare fordi du smilte til de og fikk øyekontakt. Så uvanlig er det å smile til andre mennesker her i kalde trauste norge. Det faller seg ikke naturlig for oss å smile til en fremmed vi møter på gata, og dersom noen smiler til oss, lurer vi straks på hvor vi kjenner den personen fra, eller hvis det er en mann kan en fort tro at han kanskje prøver seg... For å smile til fremmede er jo bare merkelig, eller??.

Det er et kjent faktum at å smile og utstråle positivitet tar uendelig mye mer energi fra oss enn når vi er uttrykksølse i ansiktet. Det tar ikke så mye lengre tid å se vennlig ut enn kritisk, men altså mye mer energi. Likevel er en ting sikkert, det er at du selv vil bli oppfattet som et mye mer positivt og vennlig menneske dersom du smiler til verden.

Ta en kikk på menneskene på trikken/bussen neste gang, hvordan ser de ut? Klarer du å få øyekontakt med noen, og hvis du klarer, smil til de og jeg kan vedde på at du får ett smil tilbake, samtidig kan du sannsynligvis se at det begynner å knake i topplokket til han/hun du smilte til, de lurer på hvor de kjenner deg fra....

 

Og sist men ikke minst;)

Smile, it looks good on you!

 

Klem Helene

15 kommentarer

Martina.B

07.01.2011 kl.22:58

personlig blir jeg glad å smiler tilbake, men hvis personen fortsetter og smille og stirre, blir jeg litt engstelig hehe

hildechrist

07.01.2011 kl.22:59

Hvis noen smiler til meg på gata så tenker jeg med én gang : Hvor kjenner jeg han/hun fra? Akkurat slik du skrev i innlegget.

Jeg har det med å smile til fremmede til tider. Men det er kun til eldre. Vet ikke hvorfor jeg gjør det, men jeg føler at de fortjener et smil :)

martheegullen

07.01.2011 kl.23:00

Jeg blir glad og smiler tilbake og tenker ikke noe over det egentlig, ser meg alltid tilbake på personen og viss jeg føler at noe ikke stemmer tar jeg og går inn på nærmeste butikk eller noe :P

Kommer også litt an på i hvilken sammenheng det er :)

Anette :-)

07.01.2011 kl.23:01

Veldig bra skrevet :)

Jeg syns bare at det er koselig når folk smiler til meg ;D

mailèn

07.01.2011 kl.23:02

Enig med det noe av det du skriver.

Testet dette ut en gang der jeg satt på en benk i gata, og smilte til de som kom forbi. Jeg fikk kanskje et par smil tilbake, men 95% av de jeg smilte til så rart på meg og jeg følte meg rimelig teit der jeg satt.

Hedda

07.01.2011 kl.23:04

Når noen smiler til meg, tenker jeg bare positivt , altså at dem vil hilse :-)

men en dag var det en ekkel gammel mann som kansje ikke mente akkorat hilse :S det er det som er skuummeltt !:-/

Trinehanssen

07.01.2011 kl.23:06

Digger designet ditt! har du laget det selv? :)

Sweet Pink Kitty

07.01.2011 kl.23:25

Jeg synes det er litt rart, og lurer på om det er noe galt, for å være helt ærlig.

Forresten, jeg har en treningsutfordring på min blogg og alle kan selvsagt være med. :)

Benedicte

07.01.2011 kl.23:26

Bra skrevet og godt poeng. Vi nordmenn er alt for egoistiske og gjør ikke mye innsats for å skape en trivelig hverdag for folk rundt oss. :)

Milde

07.01.2011 kl.23:28

Liker å sitte på en benk å bare vinke til folk som passerer meg på sin lange, eller korte, vandring. Er koselig, og gøy, å se alle de forskjellige reaksjonene. Likte innlegget ditt, og det var kjempebra skrevet. :D

Karoline

08.01.2011 kl.00:04

nårj eg snur meg og folk smiler til meg, blir jeg stående stille litt, lamslått over å ha blitt smilt til. husker det som regel en stund etterpå og :)

Helene

08.01.2011 kl.10:44

Milde: Tusen takk for det Milde:)

Helene

08.01.2011 kl.10:45

Trinehanssen: Hei, koslig at du liker designet mitt, det har jeg laget i Picasa, et gratisprogram du kan få laste ned fra google. Lett som en lek;)

Helene

08.01.2011 kl.10:46

Anette ::Tusen takk for det:)

Tonje S

09.01.2011 kl.00:11

når noen smiler til meg på gata tenker jeg først og fremst: oi, skal jeg smile tilbake? tenk om personen kjenner meg, og jeg kjenner H*n ikke igjen!! :-O hahaha xD

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

24, Drammen

Er 24 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er forlovet med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits