Sender du SMS bak rattet? Ta deg 5 minutter og les dette...

Hvis du sender sms mens du kjører bil så kikker du ned på mobilen din ofte og sannsynligvis lengre enn et sekund av gangen.Tenk litt over bremselengde og hvor mange meter bilen din forflytter seg pr sekund! På det ene sekundet har bilen din forflyttet seg mer en 20 meter fremover.

Dersom bilen foran deg bråbremser for en fotgjenger, et dyr eller annen hindring, så vil ikke du som fører av bilen bak ha tid nok til å oppfatte bremselysene til bilen foran før det er for sent. Kanskje du tenker at du holder så lang avstand til bilen foran at det ikke er noe problem, men du kan ikke forutse alt som skjer på veien, plutselig kan det komme dyr ut i vegbanen eller en sjanglende bil mot deg som du trenger å være 100% fokusert i bilen for å klare å unngå å treffe. Ingen av oss er supermennesker, og det er bevist at ingen klarer å ha fullt fokus på veien og trafikken når en sender sms samtidig.

Husk på at når du kjører bil i 80 km/t så går bilen din 22,2 meter pr sekund, og i 100 km/t 27,7 meter pr sekund! Og på motorveien der mange ligger i opp til 120km/t så forflytter bilen seg 33.3 meter i sekundet.

Hvorfor er de fleste helt klare på at å kjøre i beruset tilstand er galt, og noe en ikke gjør, når det er bevist gang på gang at å sende sms mens en kjører bil er 4 X så farlig som å kjøre i beruset tilstand (0,8 promille USA).?

Ved å feste et rødt lys som signaliserer når føreren av bilen skal bremse i øye høyde i frontruten, har Car and Driver magazine testet hvor lang tid det tar for føreren å bremse når han var edru, kjørte med lovlig promille (0,8 USA), når føreren leste e-post og sist men ikke minst sendte sms. Resultatet er skremmende. ...

Når sjåføren kjørte i 110 km/t

Edru tistand, bremset føreren på 0,54 sekunder.

Bremselengden ble 1,2 Meter lenger når føreren kjørte med lovlig promille (0,8 USA)

Bremselengden ble 10,9 Meter lenger når føreren leste e-post

Bremselengden ble 21,3 Meter lenger når føreren sendte SMS!!!

Se en video av testen som ble gjennomført under.

Dette er en tema jeg brenner for, og bilsikkerhet er noe vi må ta på alvor. Også dette med bruk av bilbelte og det å ikke ha løse gjenstander i bilen når en kjører er også veldig viktig, men det kan jeg skrive om ved en senere anledning.

Ikke ta så lett på dette med å sende meldinger når du kjører, det er en sikkerhetsrisiko for deg selv, dine passasjerer og andre som ferdes i trafikken. Ta hensyn og ansvar og stopp heller et passende sted dersom du må sende eller svare på en melding.

Jeg har opprettet en facebookgruppe for dette temaet: http://www.facebook.com/group.php?gid=130124210355666 den er åpen for alle, så det er bare å melde seg inn:)

Ta vare på dere selv:)3 kommentarer

Kamilla Haaland

04.05.2011 kl.12:03

Er sjelden jeg gjør det, ringer heller når jeg kjører hvis jeg må ha tak i noen. :)

Elisabeth - my secrets

04.05.2011 kl.13:23

Jeg sender hverken melding, eller ringer. Det tør jeg ikke :-) Venter med å svare, eller stopper ved nærmeste plass som er til for å stoppe :-)

Helene

04.05.2011 kl.14:13

ELISABETH: Så bra:)

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

24, Drammen

Er 24 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er forlovet med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits