Sommerfugl Cupcakes step-by-step

For å lage cupcakesene kan du bruke denne oppsriften, og for å lage frostingen kan du bruke denne oppskriften.

Du trenger å smelte sjokolade for å lage sommerfuglene, både mørk og hvit. Jeg anbefaler Freia sin 70% kokesjokolade og Freia sin hvite sjokolade. Du smelter den mørke sjokoladen over vannbad, mens den hvite smeltes over vanndamp siden den brenner seg så lett. Den hvite sjokoladen har jeg farget rosa med Wilton sine paste farger, de fungerer 100 ganger bedre enn de du får kjøpt matbutikkene, du finner fargene hos Cacas her.

Tegn opp skissen av sommerfuglvingene på et mellomlegspapir eller bakepapir slik som på bildet under. Snu den rundt når du skal tegne omrisset med sjokoladen så du ikke får blekk i sjokoladen:) Jeg bruker engangs sprøyteposer fra Wilton til å tegne med sjokoladen, du finner de her.
Tegn opp omrisset av vingene med den mørke sjokoladen, og fyll i med den hvite sjokoladen som du har farget i valgfri farge. Tegn også opp noen følehorn i en V form i mørk sjokolade som du skal bruke senere.
For å få "vinge effekten" tar du rett og slett en tannpirker og drar inn den mørke sjokoladen over i den andre fagen, dette må gjøres raskt etter at du er ferdig med å fylle inn omrisset. Du kan prøve deg frem med ulike motiver, her under har jeg først laget omrisset, deretter tegnet opp de rosa sløyfene og deretter fyllt inn hulrommene med mørk sjokolade igjen. Disse vingene er større en de ovenfor derfor har jeg brukt ett mellomleggspapir pr vinge.Når vingene er ferdige, så legger du de i kjøleskapet hvor de stivner raskt. I mens kan du lage en topp på cupcaken som sommerfuglen kan ligge på senere. Jeg lagde roser, her har jeg brukt en Wilton 2D tipp som du finner her.

Så må du lage selve kroppen til sommerfugelen, da er det lurt å spare av litt av frostingen før du farger den, og ha i masse kakao og evt sjokolade for å få en mørk brun farge. Du kan bruke en sprøytepose som du klipper av tuppen på nederst for å lage kroppen.
Vær superforsiktig når du tar sjokoladevingen av bakepapiret, og pass på at du er rask så de ikke smelter i hendene dine. Stikk en vinge inn på hver side av sommerfuglkroppen, og ta to følerhorn og stikk i "hodet". Og vips så har du en liten sommerfugl:) De må stå kaldt for at de skal beholde fasongen på vingene, står de i romtemperatur så vil vingene sige ned.
Beregn goood tid når du skal prøve deg på dette, det er en tidkrevende prosess, men det er veldig gøy når en får det til:)

Ha en super søndagskveld søte lesere, og husk at jeg blir kjempe glad for kommentarer:)

6 kommentarer

KakeLinda

17.10.2011 kl.11:40

WOW!!! Utrolig flink du er :) Kjempe søte sommerfugler!!

Hilde S

17.10.2011 kl.17:17

Dette var helt nydelig! Så smart :) Og i tillegg oppdaget jeg denne for meg nye bloggen. Glad mandag :)

Marty!:)

17.10.2011 kl.18:53

du er såå flink til å lage cupcakes og mat generelt... de må jeg prøve en gang for de var kjempe søte og tusen takk for oppskriften... :)

Helene

17.10.2011 kl.19:33

Marty!:Takk for koslig kommentar:) Bare hyggelig å dele oppskriften:)

Helene

17.10.2011 kl.19:34

Hilde S: Så koslig sagt:) Håper du stikker innom igjen senere:)

Helene

17.10.2011 kl.19:34

KakeLinda: Tusen takk skal du ha:)

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

24, Drammen

Er 24 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er forlovet med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits