Oreo Kake - Step-by-step

I dag lagde jeg oreo kake for 1. gang, spennende å lage noe nytt:) Jeg prøvde en oppskrift jeg har fått av ei veninne.

 

 

Oppskrift:

450 g Oreo kjeks (3 pakker)
100 g smeltet Smør
1 pk Philadelphia (200g)
2,5 dl Melis
3 dl Kremfløte
2 ss Sukker
1 pose Sjokolademousse (Toro)
2 dl Melk til moussen

1/4 del av oreokjeksen legges for seg selv i en skål og brekkes opp i småbiter.
Resten av kjeksen smuldres til pulver i enten en foodprocessor eller i en pose som du "banker opp"med en kjevle, hehe:)

Smelt smør og hell i kjekspulveret og bland godt.

Smør blandingen ut i en rund form. (24 cm passer bra.)

Miks philadelphia og melis sammen til en jevn røre.

Pisk kremfløte og sukker til krem i an annen bolle og bland deretter halvparten av kremen forsiktig sammen med philadelphia blandingen. Resten av kremen skal du bruke senere.


Smør ostemassen ut på toppen av kjeksbunnen og la dette stå i kjøleskapet i 30 minutter.

Strø halvparten av kjeksen over osteblandingen før den går i kjøleskapet.

Neste trinn er å lage sjokolademousse. Dette kan du gjøre eksempelvis når kaken har stått inne i kjøleskapet i 20 min, da rekker du å lage moussen akuratt i tide:) Jeg gjorde det enkelt og brukte en pose fra toro, eventuellt kan du lage en selv fra bunnen av. Bare følg instruksjonene på pakken og rør inn resten av kjeksblandingen når moussen er ferdig. Hell denne på toppen av osteblandingen.

Deretter har du på resten av kremen som et lag på toppen av moussen. La dette nå stå kaldt i minst 1 time.

Når kaken er ferdig kan du dekorere med eksempelvis sjokoladesaus:)
Kaken ble kjempegod, men utrolig mektig! Her er det nok til mange;)Har dere laget oreo kake før? Det finnes sikkert mange ulike oppskrifter der ute. Liker dere sånn type kake?

3 kommentarer

Christine Støle

22.10.2011 kl.20:40

Det er sykt godt! :D

Ruth

24.10.2011 kl.21:35

Jeg har laget den med søstra mi en gang, men da brukte vi kremost X) Det er syykt godt! Forresten så digger jeg bloggen din! Prøvd mange av oppskriftene! :D

Helene

26.10.2011 kl.19:10

Ruth: Ja kremost kan jo også brukes, jeg brukte philadelphia light for å gjøre kaken en smule mindre usunn... Så hyggelig at du følger bloggen min, det setter jeg stor pris på:) :D

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

24, Drammen

Er 24 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er forlovet med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits