Fransk Sjokoladekake

I helgen har vi besøkt  venner i Oslo, og i den anledning bakte jeg en sjokoladekake på fredag. Det er en mørk sjokoladekake som smelter på tungen, og det passer perkekt sammen med vaniljeis og bær:) Det er en kake som er lett og lage og som er praktisk å ta med bort siden den serveres kald.


Oppskrift:

300 g Sjokolade (2 plater 70% kokesjokolade og 1 plate dronningsjokolade)
340 g Sukker
1 dl Vann
5 Egg (romtemperert)
190 g Smør (romtemperert)

Ha sjokolade og smør i en foodprocessor og bland sammen.Ha sukker og vann i en kjele og kok til sukkerlake.
Ha den varme sukkerlaken i sjokoladeblandingen og rør sammen til en jevn røre.


Ha dette i en ildfast form eller brownies panne, og sett i ovnen i en stror, dyp langpanne som du fyller med varmt vann.
Kaken skal stå i vannbad med vann til ca halveis opp på formen. Stekes på 180 grader i 15-20 minutter.
Ta kaken ut og la den avkjøles før du setter den i kjøleskapet i minst 3 timer, men gjerne over natten:)



Håper der prøver å lage kaken:) Dere vil ikke angre:)

Én kommentar

Blomsten*

01.01.2012 kl.16:02

Nam! den så digg ut. Har du laget den med andre typer sjokolade???? Eventuelt mørkere eller lysere sjokolade?

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

24, Drammen

Er 24 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er forlovet med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits