Kakemonster Cupcakes - Step-by-Step

Jeg vil vise dere hvordan jeg lager de morsomme kakemonster cupcakes'ene. Det var noen trinn jeg lot være å ta bilder av, men tenkte at jeg kunne forklare istedet.

Ting dere trenger i tillegg til ingrediensene til cupcakes bunn og frosting:
- Mariekjeks
- Hvit sjokolade
- Mørke sjokoladeknapper ( hvis du ikke har kan du evt lage selv, med samme fremgangsmåte som de hvite øynene)
- Cupcakesformer i blått eller grønnt passer fint
- Kokos
- Blå konditorfarge
- Tannpirker

Steg 1.) Lag sjokoladecupcakes.

Sjokolade Cupcakes bunn (ca 22 stk):
- 3 dl sukker
- 200 g smør (romtemperert)
- 4 egg (romtemperert)
- 5 dl mel (siktes)
- 1,5 ts bakepulver
- 3 dl sjokoladepudding
- 1,5 ts SP (spongecake stabilizer / palsankrem)
- 150 g sjokoladebiter

- Mykt smør og sukker mikses fluffy i en bolle.
- Tilsett ett egg av gangen og miks de godt inn, ha så i SP og miks videre i ett par minutter.
- Ha i sjokoladepuddingen, bland det hele godt sammen.
- Sikt inn mel og bakepulver og miks til en jevn røre, ha i sjokoladebitene til slutt.
- Bruk et cupcake stekefat når du steker de på 200 grader i ca 15 min. Jeg bruker varmluft

Steg 2.) Lag øynene til kakemonsterene.
- Smelt hvit sjokolade over vanndamp. Kok opp vann i en kjele, og trekk kjelen bort fra platen når vannet koker. Ha hvit sjokolade i en bolle som dekker over kjelen sånn at ikke bollen kommer i kontakt med vannet. La bollen stå over dampen til sjokoladen er smeltet.
- Hell den smeltede sjokoladen over i en zip-lock pose og klipp et lite hull i det ene hjørnet.
- Ha et bakepapir på en fjøl eller lignende ( for at du enkelt skal kunne sette øynene i kjøleskapet når du er ferdig). Lag små øyne med den hvite sjokoladen ca 1 - 1,5 cm i diameter. Sett de kaldt når du har laget alle ferdig. La stå i 10 - 15 min.
- Ta frem sjokoladeknappene. Ta noen få i en liten bolle eller et lite glass, smelt de i mikroen til de blir flytende. Det skal fungere som lim.
- Ta ut de hvite sjokoladeøynene som nå er kalde,  og bruk en liten tannpirker e.l og legg en liten dært med smeltet sjokolade på de hvite øynene, dette fungerer nå som lim så du kan feste på sjokoladeknappene. Sett de så kaldt igjen.

Steg 3.) Farg kokosen
- Ta ønsket mengde kokos ca 2-300 g. Ha det i en zip-lock pose eller annen sterk pose. Hell i konditorfarge og rist løs til kokosen er jevnt farget.
- Hell over på en tallerken.

Steg 4.) Lag frostingen

Vaniljefrosting:
200 g smør (romtemperert)
400 g melis
0,8 dl melk
Vaniljeekstrakt
- Smør mikses fluffy
- Melis og melk has oppi og mikses sammen med smøret til en fluffy frosting.
- Smakes til med vaniljeestakt.

Steg 5.) Gjør klar kjeksene.
- Del en mariekjeks i 2. Kutt så av litt av endestykkene sånn at den passer bedre i "munnen" til kakemonsteret:)

Steg 6.) Sett sammen
Ta en cupcake bunn som er avkjølt.

Ha litt frosting på toppen og jobb den utover med en kniv. Husk at cupcake'n skal ha en kul på toppen, så hvis ikke cupcakebunnen har det naturlig så må du skape en kul med frostingen.

Når du er fornøyd med fasongen så er det klart for å dyppe den i kokos.



Sånn, blå og fin:)

Ta med cupcaken bort til mariekjeks stasjonen hvor du skal plassere en kjeks i munnen. Bruk en liten kniv og skjær rett inn i cupcaken like over der papirformen slutter.

Bruk kniven til å åpne opp munnen mens du legger kjeksen på plass.  Det er ikke alltid lett de første gangene, men slapp av,  you'll get the hang of it:)

Hent ett par øyne fra kjøleskapet og sett loddrett ned på toppen av hodet.



Det er litt morsomt at ingen er like, de får sin egen lille personlighet alle sammen, spesiellt hvis du setter øynene slik at de skjeler litt eller kikker litt i vinkel:)
Jeg brukte en hvit geleglitter tube fra Dr. Oetker til å tegne på det siste glimtet i øye som du ser på bildet under.

Hvis du lurer på hvor lang tid du vil komme til å bruke på disse så kan jeg si at jeg brukte ca 4 - 4,5 effektive timer på disse 30. De er så sammensatte og det går liksom ikke så fort. Mye forberedelser og  pirkearbeid, men morro er det:)

Spør gjerne i kommentarfeltet dersom noe er uklart:)
Husk også å "Like" meg på facebook, bare søk på caprifol så kommer siden min opp. Der legger jeg ut masse bilder og linker:)

14 kommentarer

Nina

12.04.2012 kl.18:18

Kjempe søte er de. Morsomt å følge bloggen din. Jeg er like imponert hver gang. Du er utrolig flink.

Marte

12.04.2012 kl.20:22

Sååå suuperkule de var!

connie m.

12.04.2012 kl.23:24

Ååh, det må jeg prøve på en dag, tror jeg lagrer dette innlegget som favoritt for å følge dine instruksjoner :)

Helene

13.04.2012 kl.09:06

connie michelle: så flott:) Du får sende meg linken din når du har laget de da:) Blir spennende å se:)

Helene

13.04.2012 kl.09:06

Marte: Takk:)

Helene

13.04.2012 kl.09:06

Nina: Takk for det:)

Tinndøl

14.04.2012 kl.12:05

Kjempeartige da :) Må jammen prøves ved neste barnebursdag :)

Men du.. SP/Palsankrem?? Er det ett must å bruke? Og hvor i all verden får man tak i det???

Og nå skal jeg snoke videre på sida her ;)

Helene

14.04.2012 kl.18:51

Tinndøl: Hei, Nei du trenger ikke bruke SP. det er en kakestabilisator som gjør kakedeigen mer medgjørlig:) De selger SP på cacas:) Men det er altså ikke et must:)

Anne Grethe

15.04.2012 kl.15:22

Wow! Utrolig god ide. De må jeg prøve å lage til neste barnebursdag her i huset:)

Grete

17.04.2012 kl.14:15

Kjempe tøft, dette skal jeg prøve å lage en gang! : )

Når man skal lage cupcakene må jeg ha sjokoladepudding i røra? Går det an å droppe, eller blir det bedre visst man har det i?

Gvarvianer

24.04.2012 kl.12:59

Hei!

Super tøffe kakemonster!!

Prøvar å leite deg opp på FBen men får ikkje opp sida di... :-(

Mulig eg er litt teit, men søker på caprifol og får opp alt mulig anna. Kan du linke til den på noko måte - for kånn som ikkje har like lett for det? ;O)

Helene

30.04.2012 kl.12:53

Gvarvianer: Hva hvis du søker opp caprifol.blogg.no på FB???

Line

16.09.2012 kl.11:06

Dette så utrolig godt ut!! Men får ikke lov av mamma til å lage det!! >:-(

Helene

10.11.2012 kl.20:27

Line: Hei, takk for koslig kommentar:) Kanskje du får lov å lage det til en spesiell anledning? Kanskje bursdagen din:) hehe

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

24, Drammen

Er 24 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er forlovet med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits