Chunky American Cookies - Step By Step

I går lagde jeg og mannen min skikkelige chunky cookies, American style! Vi lagde noen med revet appelsinskall og hvit sjokolade, og noen andre med hasselnøtter, hvit sjokolade og mørk sjokolade. De ble gode begge variantene:)

Jeg legger ut oppskriften sånn at dere kan lage de også. Har du alle ingrediensene så tar det ikke så lang tid, kanskje 45 min totalt. Det er heller ikke vanskelig, og barn kan fint være med:)
Oppskrift til ca 30-35 Cookies.                                                                                            

5-8 dl Mel
2,3 dl smeltet smør
2 ts Bakepulver
1,7 dl Sukker
1 ts Salt
2 Egg
1,7 dl Brunt sukker (av den seige typen, jeg bruker: Dan sukker-brun farin)
2 ts Vaniljeekstrakt
Sjokolade, nøtter eller tørket frukt/bær. (Den mengden du selv ønsker).

1.) Sett ovnen på 200 grader
2.) Mix mel, salt og bakepulver i en bolle. (Bruk først 5 dl mel, så sper du på med mer mel etter hvert).
3.) Smelt smør i en kasserolle

4.) Mix smeltet smør, begge sukker typene, egg og vaniljeekstrakt i en annen bolle og rør dette sammen.
 
5.) Hell melblandingen i smør og sukkerblandingen litt etter litt. Dette er den delen som er mest tricky, fordi du leter etter den perfekt konsistensen. Du ønsker å oppnå en cookie dough som ikke vil flyte utover i ovnen og blir til flate harde kjeks, men du ønsker heller ikke å ha i så mye mel at kjeksene blir melete og merkelige.

TIPS: Du skal ha i såpass mye mel at deigen blir skikkelig hard å røre i, men mitt beste tips er å ha i ca 6 dl mel, og deretter ha i de andre ingrediensene du ønsker i kjeksen eksempelvis nøtter og sjokolade. Du har en riktig konsistens på deigen når bitene av nøtter og sjokolade "slipper" deigen. Med det mener jeg at de ikke blir limt inne i deigen, men at du ser at de lett kan plukkes ut av deigen uten at noe deig henger på de. Du kan fint spe på med mer mel etter at sjokoladen og nøttene er i deigen om du trenger:) Du kan også steke ett par cookies i ovnen først og prøve deg frem ut i fra resultatet.

6.) Ha spiseskje store klatter med deig på et stekebrett med bakepapir. Du trenger ikke forme de, de vil smelte litt ned i ovnen og få en jevn tykkelse på egen hånd.


7.) Stek på stekebrett på 200 grader i ca 6-8 minutter, de skal bli lett gyldne:)
8.) La cookies'ene avkjøles på rist.

Dette er en med hvit sjokolade og revet appelsinskall. Jeg fikk skikkelig påskestemning av den:) Anbefales!
Du kan se at den er litt chewy på innsiden.



Håper dette fristet og at dere prøver å bake de:) Det er bare å stille spørsmål dersom dere har noen, i kommentarfeltet så skal jeg love å svare på alle:)

7 kommentarer

iselinilsen

25.03.2013 kl.21:08

ÅÅÅH, LAG TIL MEG OGSÅÅ

Amanda Tonning

25.03.2013 kl.21:24

ser kjempe godt ut :) ha en fin kveld :)

Helene L

25.03.2013 kl.21:26

Elsker bloggen<3 Du har talent<3

Helene

25.03.2013 kl.22:37

Helene L: Tusen takk for utrolig koslig kommentar:)

Helene

25.03.2013 kl.22:37

Amanda Tonning: Takk for det, ha en fin kveld du også:)

Helene

25.03.2013 kl.22:37

iselinilsen: :)

Nora

05.04.2013 kl.01:24

Disse så farlig gode ut. Gleder meg til å prøve oppskriften. Takk for at du deltet :)

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

25, Drammen

Er 25 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er gift med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits