Pineau og Aprikos Cupcakes

Her om dagen lagde jeg cupcakes med  Pineau i bunnen. De ble veldig gode, men litt spesielle. Jeg hadde lyst til å lage cupcakes med noen ingredienser som er litt utenfor comfortsonen min, og denne dagen fallt valget på å forsøke å bake med sterkvin.

Pineau des charentes uttales: [pinå de sjarant]  og er en sterkvin som produseres i Cognac-regionen i Frankrike. Drikken består av nypresset druemost og cognac, og finnes i både rød og hvit utgave. Drikken er fatlagret på eiketønner, i likhet med cognac. Mange cognac-hus selger også Pineau des Charentes som et supplement til cognacen.

Oppskrift Bunn, ca 16 stk.

 3 egg
250 g sukker
225 g smør
2 dl Pineau
300 g mel
3 ts bakepulver

 Varm stekeovnen til 180 grader.

1.) Pisk egg og sukker til eggedosis

2.) Smelt smøret.

3.) Bland smøret inn i eggedosisen og miks sammen til en jevn røre.

4.) Ha i Pineau og miks sammen.

5.) Bland mel og bakepulver og rør det inn i røren. Fyll i former og stek på 180 grader i ca 15-20 min, de skal bli gylne.

6.) Dynk bunnene med en blanding av appelsinjuice og pineau 50/50 blanding. Gjør dette med en gang de kommer ut av ovnen:)

Frosting:
Jeg ønsket å lage en aprikos cream cheese frosting til cupcakes'ene. Aprikos er en av de elementene en kan finne i pineau, så derfor vil det gå godt sammen.
Frostingen langde jeg på slump, og den ble ikke helt som den skulle, men det funket. Noen av ingrediensene var philadelphia, aprikos syltetøy, smør og melis.

Jeg ville pynte med tørkede aprikoser og tørkede appelsiner.
For å lage tørkede appelsin skiver: Skjær appelsinen i tynne skiver og del opp i passende størrelser. Legg på stekebrett og bak i ovnen på 100 grader i ca 1 - 1,5 t.

 


Ha en strålende påske alle sammen!

Én kommentar

Nora

05.04.2013 kl.01:25

Nam! Disse skal prøves :-)

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

25, Drammen

Er 25 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er gift med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits