Gul Påske Kake

I anledning påsken og påskebesøk lagde jeg en kake som egentlig er en suksessterte som har fått litt ekstra pynt:)

Oppskrift hentet fra Sverre Sætre sin kakebok:

Mandelbunn:
150 g Mandler
100 g Melis
120 g Eggehvite (4stk)
50 g Sukker

- Kjør mandler og melis til fint mel i en foodprosessor
- Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.
- Vend mandelblandingen inn i marengsen.
- Stekes i kakering midt i ovnen i ca 30 minutter på 180 grader.


Eggekrem:
1/2 dl H-melk
3/4 dl Fløte
100 g Sukker
1 Egg
4 Eggeplommer
1 ts Maizenna
80 g Usaltet smør, kaldt i terninger.

- Visp sammen alle ingrediensene untatt smøret i en kjele.
- Varm blandingen til kokepunktet mens du hele tiden visper.
- La blandingen småkoke i ca 20 sekunder slik at den blir tykk og glatt, rør hele tiden så kremen ikke brenner seg.
- Hell blandingen over i en bolle og visp inn det kalde smøret. Visp hele tiden til smøret er helt smeltet inn.
- Dekk bollen med plast og la den avkjøles.


Jeg brukte dobbel oppskrift, og monterte kaken i lag. En av nøttebunnene i bunn med et lag eggekrem og deretter nøttebunn nr 2 med eggekrem på toppen og langs sidene. Jeg brukte kvikk lunch til å dekorere siden på kaken med. Sjokolade-nettene på toppen av kaken lagde jeg selv med dronningsjokolade. Jeg kan vise dere hvordan jeg gjør dette i et eget innlegg. Blomstene på toppen er gul krystantemum.







Håper dere har hatt en fantastisk påske!

5 kommentarer

VikingJune

01.04.2013 kl.22:32

såg god ut!

Hjalmfrid

01.04.2013 kl.23:28

Så kjempegod ut :) Du er flink! Er det den samme kremen som er i suksekaken? :)

Reidun

02.04.2013 kl.19:57

Kaka ser kjempegod ut og jeg kan bekrefte at den smakte nydelig også! Tusen takk for at du delte denne med oss, Helene.

Helene

02.04.2013 kl.22:26

Hjalmfrid: ja, samme krem som i suksessterte.

Nora

05.04.2013 kl.01:26

Så flink du er å dekorere! :)

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

25, Drammen

Er 25 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er gift med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits