Sjokolademoussè kake med Ganache trekk. - Step by Step

Sacher bunn med sjokolademoussefyll og sjokoladeganachtrekk
Oppskriftene er hentet fra "den store kakeboka" av Sverre Sætre. Noe har jeg modifisert litt.


Oppskrift Sacher Bunn:
50 g mørk sjokolade (60-70%)
1 dl soyaolje
200 g sukker
6 egg
100 g hvetemel
30 g kakaopulver
10 g bakepulver

1.) Forvarm ovn til 180 grader.
2.) Smelt sjokoladen sammen med soyaoljen.
3.) Pisk sukker og egg til eggedosis.
4.) Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen og rør sammen med visp.




5.) Bland de tørre ingrediensene og sikt inn i røra.
6.) Hell røren over i en smurt kakeform.

7.) Stek kaken midt i ovnen på 180 grader, over/under-varme, i ca 40 minutter.

8.) La den avkjøles helt før du deler kaken i lag og har på sjokolademousse. Se lenger ned under montering av kaken.


Oppskrift Sjokolademousse:
3 eggeplommer
25 g sukker
2 ss + 3 dl kremfløte
150 g mørk sjokolade helst 60 -70 %

1.) Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad.

2.) Ha eggeplommene i en bolle, tilsett sukkeret og 2 ss fløte og pisk lett med en visp.

3.) Tøm den smeltede sjokoladen i eggeblandingen mens du pisker med en visp.

4.) Pisk fløten stiv, men ikke pisk så mye at den skiller seg! Vend inn kremen i 3 omganger. Det kan hende sjokoladeblandingen har stivnet såpass at du må bruke litt makt, eller mixmaster for å få kremen inn i sjokoladeblandingen i runde 1, men etter det så vend kremen forsiktig inn slik at du ikke mister all luften i kremen.


Oppskrift Sjokolade ganache: (bør ikke lages før du skal bruke den, den skal være varm)
200 g mørk sjokolade
1 1/2 dl kremfløte
50 g sukker

1.) Finhakk sjokoladen
2.) Kok opp sukker og fløte.

3.) Hell sjokoladen i fløtebalndingen og rør til du har fått en jevn sjokolademasse uten klumper.


Montering av kaken:
1.) Del bunnen i to når den er helt avkjølt. Smør innsiden av kakeformen med soyaolje, nå skal kaken monteres inne i formen igjen. Legg en del i bunnen av formen og legg den andre delen til sides enn så lenge. Grunnen til at du bør pensle formen med olje er at den da vil slippe kaken lettere når alt er stivnet i kjøleskapet.

2.) Legg på et lag med sjokolademousse.

3.) Legg på den andre kake halvdelen og til slutt ett lag til med resten av moussen. Nå skal du ha dekt formen helt til toppen med kakebunn og mousse. Stryk av toppen med en kniv e.l slik at overflaten blir glatt og fin.

4.) La kaken stivne helt i kjøleskap i ca 4 timer. Da kan du forsiktig ta kaken ut av formen. Kaken bør en 10 minutters tid i fryseren før du har over den varme sjokolade ganachen, du kan velge om du vil sette den i fryseren før eller etter du tok av kakeformen. Jeg satt den i fryseren på en tallerken etter at formen var tatt av.

5.) Sett kaken på en rist og tøm den varme sjokolade ganachen over kaken, bre den utover så den renner ned på siden av kaken også.

6.) La kaken stivne i kjøleskapet. Pynt deretter etter ønske.








Ah, dette ble ett langt innlegg med masse bilder. Jeg har prøvd å forklare så godt jeg kan slik at dere kan lage denne hjemme selv. Om det er noe som er uklart så ikke nøl med å spørre:)
Ha en fortsatt fin kveld:)

23 kommentarer

theoboerboel

04.04.2013 kl.22:29

Så flink du er ! Den så kjempe god ut! :)

bybondeliv

04.04.2013 kl.22:29

Den var kjempe fin og så utrolig god ut :)

Nikoline

04.04.2013 kl.22:29

åhh nam! det så urolig godt ut!<3

maria sanni

04.04.2013 kl.22:32

Ååå, det så lite godt ut da!

frokenperle

04.04.2013 kl.22:32

Den så nydelig ut!

Får lyst til å bake :p

Anne Emilie

04.04.2013 kl.22:34

Helene, du er rå! nam!

Helene

04.04.2013 kl.22:35

theoboerboel: Takk:)

Helene

04.04.2013 kl.22:35

bybondeliv: Takk for det:)

Helene

04.04.2013 kl.22:35

Nikoline: Tusen takk:)

Helene

04.04.2013 kl.22:35

maria sanni: Takk for det:)

Helene

04.04.2013 kl.22:36

frokenperle: Takk for det:) Det er bare å hive seg rundt å bake noe da vel:)

Helene

04.04.2013 kl.22:36

Anne Emilie: haha, takk for det søta:)

oddiz86

04.04.2013 kl.22:39

nam nam. ser godt ut :):):)

iselinilsen

04.04.2013 kl.22:44

DU ER SÅ HERLIG! DIGGER BLOGGEN DIN :)

Helene

04.04.2013 kl.22:46

iselinilsen: WOW så koslig kommentar! Takk søte du:)

Helene

04.04.2013 kl.22:47

oddiz86: takk for det:)

myonlylife

04.04.2013 kl.22:53

åh fy faen!!! namm !! <3

Kakedamen

04.04.2013 kl.23:07

Ohoi! Den boka har jeg kjøpt meg, men denne kaken har gått meg forbi! Den må jeg prøve å lage! NAM!!

inehen

04.04.2013 kl.23:19

Nam så godt ut!

Nora

05.04.2013 kl.01:28

Skal si du er flink til å bake! Denne skal prøves. Forresten, du har utrolig fin blogg. Liker veldig godt "step by step" opplegget ditt, og da spesielt siden du tar så fine bilder. Abonnerer via bloglovin fra og med i dag! :)

Helene

05.04.2013 kl.12:05

Nora: Takk for alle de fine kommentarene Nora:) Supert med litt feedback:)

Line Eriksen

06.04.2013 kl.19:04

Nydelig kake. Men skal den steke på 180 i 40 min. Gjorde det først, men da ble den brent. Gikk fint på 160 i 40 min :)

Helene

06.04.2013 kl.19:34

Line Eriksen: Det kommer selvfølgelig ann på ovnen din. Når du kan stikke en tannpirker (av tre) i kaken og det ikke henger noe igjen på den så er den ferdig:)

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

25, Drammen

Er 25 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er gift med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits