Vannbakkels - Eclaires

I går kveld lagde jeg vannbakkels, her er step by step fremgangsmåte til dere. Jeg skriver også på engelsk i dag siden min lærer Adrienne så gjerne ville prøve oppskriften.
Yesterday I made eclaires, following is a step by step tutorial for you.

Oppskrift / Recipe

2 dl vann / water
90 g smør / butter
1/4 ts salt / quarter of a teaspoon salt
120 g hvetemel / flour
150 g egg / 3 eggs

Sett på ovnen på 180 grader.
Preheat the oven to 180 degrees.

Kok opp vann, salt og smør i en kjele. Når det koker trekker du kjelen av platen og lar testen av smøret smelte med lokket på.
Bring the water, salt and butter to a boil in a pot. When it boils, take the pot away from the heat and let the butter melt in the warm water with the lid on.

Når smøret har smeltet koker du opp væsken igjen. Når det koker har du i melet, kjelen skal fremdeles stå på platen. Rør inn melet med en tresleiv, fortsett å røre til deigen slipper kantene av kjelen, ca 30 sekunder.
Once the butter has completly melted, bring it up to boil once more. Keep the pot on the heat, then add the flour and stir with a wooden spoon untill the flour is incorporated thouroghly. Keep stiring for aproximately 30 seconds untill the batter no longer sticks to the sides of the pot.

Ta kjelen vekk fra platen og la deigen kjøle seg i 2 minutter. Tilsett egg, ett og ett av gangen, rør kraftig mellom hvert egg med en visp for å få en jevn deig. Når deigen er ferdig skal den være jevn og seig.
Remove the pot from the heat and let the batter cool off approximatley 2 minutes.  Add the eggs, one egg at the time and stir vigorously with a hand whisk until each egg is fully incorporated. Then add the next. When the batter is done it should be even and sticky.

Ha røren over i en sprøytepose med en tupp som er ca 1 cm i diameter. Har du ikke sprøyteposer kan du bruke skjeer til å forme vannbakkelsene.
Lag valnøtt store vannbakkels på et brett med bakepapir på.
Pour the batter into a piping bag with a tip 1 cm in diameter, or simply shape the eclaires with a spoon onto a baking sheet on top of a bakingpan. The eclaires should be at the size of a walnut.

Du vil få små tupper på vannbakkelsene som du enkelt kan dytte ned med en finger fuktet i kaldt vann.
With the piping bag method you will get pointy endings on your eclaires. You can simply push them down with a finger with a bit of cold water on.

Inn midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Det er ekstremt viktig å ikke åpne ovnsdøren den første halvdelen av steketiden, da vil de falle sammen.
Into the oven in the middle rack, 180 degrees celsius for apx. 20 minutes. It's extremly important not to open the oven door the first half of the baking period, they will then collapse.

La vannbakkelsene avkjøles på rist.
Let the eclaires cool on a cooling tray.

Neste steg er å fylle vannbakkelsene med en krem. Du kan velge hvilken du ønkser å bruke, eksempler er vanlig pisket krem, sjokolademousse, eggekrem, og vaniljekrem. Jeg valgte å lage vaniljekrem. Jeg bruker en sprøytepose med en liten tipp på til å fylle de med. Jeg går gjennom bunnen på vannbakkelsene og sprøyter kremen inn.

The next step will be to fill the eclaires with a cream of your choice. You can use whipped cream, chocolate mousse, vanilla cream, egg cream and so on. I chose a vanille cream, home made.
When the eclaires have cooled off, I put the cream in a pipng bag whith a smaller tip on. I brake the bottom wall of the eclaire with the tip an fill the hollow inside.












Disse tok jeg med på skolen, og alle som smakte likte de, sa de i alle fall:)
I brought theese to school today, and people seemed to enjoy them:)



Ha en fortsatt fin kveld alle sammen.

13 kommentarer

Silje

09.04.2013 kl.23:00

NAM!

Helene

09.04.2013 kl.23:51

Silje: :)

Elise

11.04.2013 kl.07:49

Ååh det så godt ut! Fikk skikkelig fransk caféfølelse av bildet :)

Flink du er søta! Koselig å se at du blogger mer igjen<3

Line

11.04.2013 kl.15:53

Hei! Disse så kjempegode ut og skal prøves til helga :) Men mener huske og ha lest en oppskrift engang på en frosting som smakte likt hvit kindersjokolade , men finner den ikke igjen. Kan du hjelpe meg ??

Line

Helene

11.04.2013 kl.19:39

Elise: Takk for det:) Det er så kolslig når kjentfolk kommenterer:)

Helene

11.04.2013 kl.19:40

Line: Jeg mener det er denne:
http://caprifol.blogg.no/1327342907_white_chocolate_frost.html
enjoy:)

Line

11.04.2013 kl.20:02

Ah, der var den! Tusen takk :)

Irene

11.04.2013 kl.20:14

De så rett og slett helt nydelige ut!

Marthe Elisabeth <3

14.04.2013 kl.20:08

Tusen takk for en super oppskrift! Dette er uten tvil en som kommer til å bli brukt mye fremover :)

Helene

17.04.2013 kl.22:36

Marthe Elisabeth: Bare hyggelig, takk for koslig kommentar.

Guro Jøssund

30.04.2013 kl.22:28

Så fin blogg du har! Vannbakkelsene så kjempegode ut, og jeg vurderer faktisk å lage de til konfirmasjonen min. Men tror du det går greit å fryse vannbakkelsene, for så å tine og fylle de rett før servering? Og husker du ca. hvor mange vannbakkels det ble med denne oppskriften? På forhånd, tusen takk for svar! :)

Ane

06.05.2013 kl.13:40

Den her skal æ prøve mæ på nu når æ må være hjemme. Du e så flink Helene!! Krysser alt æ har for at du skal komme videre i Hele Norge Baker!

Stooor klem

Helene

10.05.2013 kl.22:32

Ane: Tusen takk for koslig kommentar Ane:) Håper alt er bra med deg:)

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

25, Drammen

Er 25 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er gift med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits