Sitronterte

Her om dagen laget sitronterte. Det er en basic tertebunn med en sitronkrem inni og et lag med marengs på toppen. Tertebunnen bør du lage kvelden før og ha i kjøleskapet natten over.


Tertebunn:
300 h hvetemel
200 g smør (kaldt)
100 g melis
1 egg
Smuldre mel, melis og smør i en foodprosessor, tilsett deretter egget og kna det inn i deigen. Pakk deigen inn i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet natten oven, helst 3-4 timer.

Smuldre mel, melis og smør i en foodprosessor. Tilsett egget og kna det inn i deigen.

Dersom deigen er for klissete til å forme, tilsett litt mer mel til du kan forme deigen til en klump.

Pakk deigen inn i plast og la stå kaldt gjerne natten over, og minimum 3-4 timer.

Når deigen er kald nok, så kjevler du den ut til den er ca 3 mm tykk (dette er hardt arbeid...) , legg den så i en smurt terteform. (Jeg hadde kun paiform, men det funker også, bare litt vanskeligere å få terten ut av formen.)

Prikk bunnen med en gaffel og la den stå i fryseren i 30 min.
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Ta tertebunnen ut av fryseren og dekk den med aluminiumsfolie slik at folien ligger godt intill bunn og kant.

Fyll så formen opp med tørkede erter eller linser, dette får du kjøpt på vanlige matbutikker, jeg har brukt 2 pakker tørkede erter på dette bildet. Grunnen til at du bør gjøre dette er for å forhindre at kantene på terten skal skli ned under forsteking.

Stek så tertebunnen i 8 minutter midt i ovnen. Etter 8 minutter fjerner du ertene og aluminiumsfolien og lar deigen steke videre i ytterligere 8 minutter, da skal bunnen være gyllen. Når dette er gjort tar du den ut og lar den avkjøles.

Sitronkrem:
2,5 dl sitronsaft, helst nypresset
200 g sukker
2 store egg
4 eggeplommer
2 ss maizenna
160 g smør (kaldt) i terninger

- Visp alle ingrediensene sammen bortsett fra smøret i en kjele.
- Varm blandingen til kokepunktet, pass på å visoe hele tiden så det ikke brenner seg.
- La blandingen koke i 15-20 sekunder slik at den tykner. Pass på å vispe hele tiden.
- Hell blandingen over i en bolle og tilsett smøret. Rør hele tiden helt til smøret har smeltet og du har en jevn og glatt sitronkrem.
- Hell kremen i den stekte tertebunnen og la det stå kaldt til sitronkremen stivner, dette tar minst 2 timer.

Jeg rakk ikke ta bilder av denne prosessen siden alt går så fort. Men det er ikke så vanskelig:) Det klarer dere!

Marengs:
4 eggehviter
180 g sukker

- Pisk eggehviter og litt av sukkeret halvstivt på lav hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt og øk hastigheten på mikseren. Miks til du får en stiv marengs.
- Når sitronkremen har stivnet kan du legge på marengslokket.
Du kan legge på marengsen akuratt slik du ønsker. Jeg hellte den over i en sprøytepose og lagde små topper rundt på hele kaken.

Jeg har ikke skibrenner så jeg måtte bruke grill elementet i ovnen for å gi marengsen den gylne fargen. Det tok kun sekunder, så her gjelder det å følge med!

Den ble egentlig veldig god, smaken er litt spesiell men godt er det.Det har vært litt stille fra min kant i det siste rett og slett fordi jeg har fått meg ny jobb, på et sykehus i en annen by enn der jeg bor, så det er mye nytt å sette seg inn i samtidig som jeg pendler. Tiden renner fra meg, men jeg skal bli flinkere:)

Ha en strålende søndag søte lesere:)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

25, Drammen

Er 25 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er gift med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits