Sjokoladekake med Ganachetrekk
I dag har jeg bakt en av mine favoritt sjokoladekaker. Den er sammensatt av en sjokoladebunn delt i tre, sjokolademousse mellom hvert av lagene og sjokoladeganache er hellt over kaken når den har stått til avkjøling en stund.
Ganachen lagde jeg av
ca 250 g 70 % sjokolade
ca 4,5 dl fløte
ca 50 g sukker
-Ting går litt på slump når jeg baker, men denne ganachen ble superfin i konsistensen og forble shiny selv om den størknet.
- Kok opp fløte og sukker, ha i hakkede sjokoladebiter og rør rundt over svak varme til all sjokoladen er oppløst.
- La ganachen hvile litt før du heller den over kaken, slik at ikke kremen på kaken smelter.
- Ha kaken på en rist og hell ganachen over.
Ha en fortsatt fin kveld:)
17.06.2013 kl.21:17
18.06.2013 kl.09:57