Sjokoladekake med Ganachetrekk

I dag har jeg bakt en av mine favoritt sjokoladekaker. Den er sammensatt av en sjokoladebunn delt i tre, sjokolademousse mellom hvert av lagene og sjokoladeganache er hellt over kaken når den har stått til avkjøling en stund.


Ganachen lagde jeg av
ca 250 g 70 % sjokolade
ca 4,5 dl fløte
ca 50 g sukker
-Ting går litt på slump når jeg baker, men denne ganachen ble superfin i konsistensen og forble shiny selv om den størknet.

- Kok opp fløte og sukker, ha i hakkede sjokoladebiter og rør rundt over svak varme til all sjokoladen er oppløst.
- La ganachen hvile litt før du heller den over kaken, slik at ikke kremen på kaken smelter.
- Ha kaken på en rist og hell ganachen over.





Ha en fortsatt fin kveld:)

2 kommentarer

17.06.2013 kl.21:17

Nammmmm!! Du er flink, Helene:-)

18.06.2013 kl.09:57

Dæven steike, den så digg ut! :)

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

25, Drammen

Er 25 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er gift med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits