Jordbærkake med Creme de Mousseline og Ganachetrekk

Denne kaken bakte jeg i går. Den er basert på pascal sin fraisier kake, men sjokoladeganachen og karamellen har jeg laget selv.


En litt annerldes steg for steg:
Jeg brukte oppskriften til Pascal sin fraisier og mousseline creme som dere finner i boken hans.
Kakebunnen delte jeg i 3, og la to lag med mousseline creme og jordbær inni kaken før jeg trakk den i mousselinkremen som var igjen. La stivne i kjøleskap i noen timer før du dekker med ganache.

Jeg har dekt kaken med sjokoladeganache, som rett og slett er oppkokt fløte som er helt over hakkede sjokoladebiter, og deretter rørt til alt er smeltet til en herlig ganache.
På toppen har jeg fløtekaramell.
Det er mange måter å lage fløtekaramell på.
- Jeg smelter sukker i en kjele til det er ca halvveis smeltet. Smelter det for mye kan det brenne seg og få en litt besk smak. Når jeg er fornøyd mer fargen på karamellen dypper jeg kjelebunnen i kaldt vann for å stoppe prosessen.
- Deretter setter jeg kjelen tilbake på platen og har i fløte og 1/2 vaniljestang.
- Dette må kokes til alt sukkeret er smeltet.
- Deretter skal det avkjøles og piskes inn litt romtemperert smør. Du kan også ha smøret i kjelen sammen med fløten om du vil.Håper dere har en fortsatt koslig kveld.
Hilsen Helene

2 kommentarer

Stine-Mari

01.07.2013 kl.21:06

De kakene dine altså, Helene! Ser helt fantastiske ut!

Helene

02.07.2013 kl.10:41

Stine: Takk :)

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

25, Drammen

Er 25 år og er oppvokst i Tuddal, en liten bygd i Telemark. Er utdannet sykepleier, og er gift med verdens herligste:) All tekst og alle bilder på denne bloggen tilhører meg. Dersom du vil bruke noe av det må du ha min tillatelse. Kontakt: helenerui@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits